Certificering

Phylum is een organisatie die gecertificeerde producten kan leveren op gebied van FSC®, PEFC en STIP. Maar ook verzorgen wij samen met onze partners de certificeringen van vorkheftruckchauffeur, brandveiligheidsattesten en veiligheid.


 


Borging van processen waarbij dienstverlening hoog in het vaandel staat, werken aan relaties op basis van vertrouwen zorgt voor het ontzorgen van onze netwerkleden. De certificaten die PHYLUM jou kan aanbieden, zijn daartoe een middel.


 


FSC®, PEFC certificering


 


Hout, hernieuwbaar en rycyclebaar, behoort tot de meest milieuvriendelijke materialen. Behalve wanneer de productie hiervan samen gaat met ontbossing en bedreiging van diersoorten. Om de aarde te beschermen tegen de desatreuze gevolgen, zijn er wereldwijd diverse kwaliteitslabels in het leven geroepen. Hiervan zijn FSC® en PEFC de meest bekende keurmerken.


 


Wat is een FSC® en  PEFC certificering?


 


Bij certificering stelt een derde partij, de certificeerder, vast dat een bedrijf zich aan de regels houdt. Die regels zijn vastgelegd in een standaard.


 


Duurzaam bosbeheer is van nu en de toekomst. De boseigenaar heeft een topprestatie van formaat geleverd met duurzaam bosbeheer. Daarbij heeft hij rekening gehouden met heel veel verschillende aspecten: biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders etc. Dit bijzondere product moet te onderscheiden zijn van niet-gecertificeerd hout. Duurzaam bosbeheer houdt in dat het bos wordt beheerd op een manier die er voor zorgt dat het bos niet in kwaliteit achteruit gaat op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Door certificering kan de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos worden aangetoond.


 


De twee bekendste keurmerken zijn FSC® en PEFC.    PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en  FSC® is de afkorting voor Forest Stewardship Council. Beide organisaties staan voor duurzaam bosbeheer en zowel de Nederlandse overheid als de Europese Unie accepteert beide keurmerken als bewijs voor duurzaam bosbeheer.


 


Kijk voor meer informatie op https://pefc.nl , http://www.fsc.nl of op onze eigen website https://www.houtcertificatie.nl


 


We kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzaam bosbeheer door producten aan te bieden met een FSC®  of een PEFC  keurmerk.


 


Wat kan Phylum voor jou betekenen?


 


Bij Phylum ben je aan het juiste adres voor zowel FSC® als PEFC   certificering. Naast dat je een bijdrage levert aan duurzaam bosbeheer verhoog je ook de commerciele aantrekkelijkheid van jouw organisatie.


 


Het grote voordeel van een certificering door Phylum is dat wij ervaringsdeskundig zijn binnen de branches. Wij kennen de dagelijkse praktijk en weten daardoor de administratieve inspanning die nodig is voor correcte naleving van de regels tot een minimum te beperken. Een certificering bij Phylum houdt in dat wij de intake, het bijbehorende handboek en de borging verzorgen. Vervolgens komt Phylum jaarlijks een inspectie (audit) uitvoeren zodat je blijft voldoen aan alles wat er in het handboek is overeengekomen. De mogelijkheid bestaat dat SKR Wageningen (de overkoepelende certificeerder) jou, en daarmee ook Phylum, bij wijze van steekproef komt auditeren.


 


STIP certificering


 


Ook STIP is een keurmerk dat duurzaam bosbeheer nastreeft. Aan de buitenkant kun je niet zien welk hout 'goed' is: hout lijkt gewoon op hout. Dus je moet vertrouwen op het certificaat van een bedrijf om verantwoord geproduceerd hout geleverd te krijgen. STIP-certificatie eist het commitment van het bedrijf om uitsluitend geproduceerd hout te kopen en dus ook te verkopen. Bij een STIP-bedrijf weet je dus dat het gehele assortiment bestaat uit verantwoord geproduceerd hout. Alleen klanten van een STIP-bedrijf hebben dan ook geen verantwoordelijkheid om te checken of ze wel hebben gekregen wat ze verwachten te kopen.


 


STIP-gecertificeerde bedrijven bewijzen met het certificaat niet alleen dat ze in staat zijn 'goed' hout te KUNNEN leveren, maar dat ze het ALTIJD leveren, ongeacht de klantvraag, uit overtuiging. Zie ook https://stip.org