Ga voor wat je echt wilt!

Wie in zijn werk wilt excelleren, moet zich blijven ontwikkelen. Stilstaan bij zijn eigen setje waarden en vandaar uit een ambitie formuleren. ‘Je moet zorgen dat je je eigen kompas zet’.

Deze vraag is belangrijk voor iedereen. De boodschap is hoopvol, maar zeker niet simpel: ‘zoek uit wat je intrinsieke motivatie is, welke kernwaarden je zelf belangrijk vindt.’ We zijn als mensen erg gericht op het verbeteren van dingen die we niet goed kunnen. We stoppen vaak veel energie in zaken die beter moeten en meer dan een zesje wordt het niet. Focus je op je potentieel, op wat je wel kan! Dat is de motor van verandering. Vanuit veel onderzoek in de positieve psychologie is bekend dat daar een enorme kracht vandaan komt.

Een belangrijke eerste stap is om te onderzoeken waar je kernwaarden liggen. Wat wil jezelf eigenlijk, waar zit je verlangen, je ambitie, je talent? Dan breng je die kernwaarden in praktijk. Hoe ziet je werk en je leven eruit wanneer je vanuit deze waarden ook echt gaat leven? En ja, natuurlijk, dit is nog maar een eerste stap. Maar zorg er voor dat je je eigen kernwaarden kent of leert ontdekken.

Phylum hanteert de filosofie dat ontdekken van je eigen kernwaarden noodzakelijk is om een vervolgstap te kunnen zetten. Leer te ontdekken!