Nieuws

Duurzaam Ondernemen nog geen businesscase

Meer dan 80% van de MKB ondernemers ervaart belemmeringen bij duurzaam ondernemen. Een reden is dat veel ondernemers hun businesscase niet rond krijgen. Duurzaam ondernemen levert de meeste ondernemers voor nu met name persoonlijke voldoening op. Cijfers die we van de KvK hebben ontvangen.



Maar 20% van de ondernemers is in staat om concreet voordeel uit duurzaamheid te halen, zoals meer klanten, lagere kosten of extra inkomsten.Ondernemers geven duidelijk aan dat zij meer met duurzaam ondernemen zouden doen als dit kosten zou besparen, extra inkomsten zou opleveren, wet-en regelgeving het zouden eisen, ze zich ermee zouden kunnen onderscheiden, klanten meer eisen zouden stellen en er een duidelijke marktvraag zou zijn naar duurzame producten en/of diensten.



De gegevens liegen er niet om. Er is blijkbaar nog heel veel te winnen. Zo's 70% van de bevraagde ondernemers heeft behoefte aan informatie of ondersteuning op het gebied van duurzaam ondernemen: met name over subsidie en regelingen, energiebesparende maatregelen en hoe producten of diensten duurzamer gemaakt kunnen worden.